zondag 22 mei 2011

Summer Edition Fragrances #1

Zomers brengen de meeste parfumhuizen een speciale zomer editie van een bestaand parfum uit en ook deze zomer worden we weer verblijd met heerlijke nieuwe geurvarianten.  Ze zijn frisser en fruitiger dan het originele parfum en dus uitermate geschikt voor de warme zomerdagen. Vandaag review ik Beyonce - Heat Rush, Calvin Klein - Eternity Summer, Jil Sander - Sun eau de Soleil en Davidoff - Cool Water Summer Dive.



Haar debuutparfum is nog maar net uit (lees hier de review) of Beyonce brengt alweer haar nieuwe parfum uit genaamd Heat Rush, een zomerse variatie op Heat. De flacon heeft dezelfde vorm, maar in plaats van donkerrood is er nu plaatsgemaakt voor felle oranje tinten. De geur is net zoals Heat vrouwelijk en sexy, maar Heat Rush is sprankelender, zoeter en speelser. De geur opent fruitigzoet met topnoten van passievruchten, bloedsinaasappel en kers. Nadat het zoete wat is afgenomen is het bloemige hart te ruiken wat bestaat uit noten van de tijgerorchidee, mangobloesem en oranje hibiscus. De basis van dit parfum is verrassend; teakhout, honing, amber en een vleugje musk. De geur is hiermee warm en sensueel, maar met name zoet. Liefhebbers van zoete, snoeperige geuren zijn met Beyonce Heat Rush aan het juiste adres!


Beyonce Heat Rush is verkrijgbaar vanaf eind mei 2011 en te koop in parfumerieën en luxe drogisten. De prijzen: eau de toilette 15 ml €16,00 / 30 ml €26,00 / 50 ml €36,00 / shower gel 200 ml €12,50 en de body lotion 200 ml €12,50. Deze geur is niet limited en blijft vast in het assortiment.


Met Eternity Summer van Calvin Klein wilde men de geur vangen van een heerlijke frisse zomerdag waarbij je niets anders doet dan relaxen in de natuur met een zonnetje op je bol. Eternity Summer ruikt dan ook bloemig en fris. De geur opent met topnoten van muguet, viooltjesblad en koriander. Bloemig, groen en niet al te zoet. De top gaat al snel over in het hart wat bestaat uit hele zachte bloemige noten van de Gardenia, Jasmijn en Lotuslelie. Allemaal witte en lichte bloemengeuren. Eternity Summer rust op een basis van sensuele muskus, mimosa en de geur van exotisch en kruidig vijgenhout. Al met al zou ik de geur omschrijven als voornamelijk bloemig en fris met een vleugje groen en zoet. Deze geur is voor dames die gek zijn op romantische bloemengeuren die ook fris en zomers ruiken zonder al te zoet te zijn.


Calvin Klein Eternity Summer is een limited edition en verkrijgbaar vanaf eind mei 2011 in de parfumerieën en luxe drogisterijen. Prijs €61 voor een 100 ml eau de parfum spray.


Jil Sander Sun is een absolute bestseller en dat is niet voor niets - het is een geweldige zomer klassieker - en dat sinds 1989! Jil Sander Sun heet niet voor niets zo, het is volgens velen dé geur van de zomer. Een vleugje frisheid met veel warmte en energie. Gebottelde zonnestralen! Om deze zomer extra te genieten lanceert Jil Sander een nieuwe, frissere variatie op haar beroemde Sun geur: Jil Sander Sun eau de Soleil, een limited edition. Deze versie wekt na aanbrengen hetzelfde gevoel op als het gevoel van zon op je huid, het is vrolijkheid in een flesje. De geur opent met zomerse citrusgeuren van mandarijn, bergamot en citroenschil. In het hart bevinden zich lichte bloemennoten van de Frangipani en Lotusbloem en rode grapefruit, die de geur heel sprankelend en fris maken. De basis van de geur rust op zwoele en sensuele muskus- en houtnoten. De geur is sprankelend, citrusfris, vrouwelijk en sexy. Een must-smell.


Jil Sander Sun eau de Soleil is een limited edition en verkrijgbaar vanaf eind maart 2011 bij Douglas. Prijs €39,95 voor 100 ml eau de toilette.


Cool Water, wie kent 'em niet? De ultieme geur van de zomer, vooral in mijn jongere jaren. Toen ik nog bij Douglas als kassameisje werkte gingen er op een goede zaterdag wel 100 flessen over de toonbank, dat aantal werd bijna verdubbeld als de zon weer begon te schijnen. Het is een echte zomer klassieker, net zoals Jil Sander Sun. Summer Dive is de limited edition van 2011. De geur is erg herkenbaar en duidelijk een variant op de originele Cool Water geur. Summer Dive is echter frisser en meer citrus-achtig, zo op de eerste 'reuk'. Deze zomer variant is sexy, beachy en energiek. Fruitige topnoten van meloen, ananas en muntblaadjes vervloeien al snel naar een licht en bloemig hart van waterviool en lotusbloem. De basis bestaat uit geurnoten van de Iris, zacht en poederig en uit houtnoten, wat de geur warm en sensueel maakt. Cool Water Summer Dive is een heerlijke, zomerse, fruitigfrisse aquageur die net een tikkie anders ruikt dat het origineel. Een heerlijk parfum voor tijdens je strandvakantie!


Davidoff Cool Water Summer Dive is een limited edition en te koop vanaf half maart 2011 bij parfumerieën en luxe drogisterijen. Prijs €45 voor een 100 ml eau de toilette flacon.


Geweldig, die limited summer editions! Het is altijd fijn als er weer lekkere nieuwe geuren uitgebracht worden en al helemaal als het een variant is op je favoriete parfum. In de zomer draag ik vaak andere geuren dan in de winter, ik heb dan ineens zin in iets frissers, energiekers en vooral in iets met citrus. Deze zomerse geuren zijn ideaal om je in een zomerse stemming te brengen - en te houden. Wat me ook opvalt is de prijs, je krijgt een grotere flacon voor dezelfde of zelfs een goedkopere prijs in vergelijking met de originele geur. Waarom dit precies is weet ik niet, misschien omdat de parfums limited zijn? In ieder geval is dat natuurlijk mooi meegenomen en is het nu de tijd om een nieuw zomers parfum te scoren voor niet al te veel geld. 

Gebruiken jullie in de zomer een ander parfum dan de rest van het jaar? Speelt het weer en de temperatuur een grote rol in je keuze van een parfum? Vertel het bij de comments, ik ben benieuwd!

Summer Edition Fragrances #2 is overigens ook onderweg! Wat vinden jullie er van dat ik meerdere parfums per artikel review?

Until next time,
Serena Verbon