maandag 9 mei 2011

Beauty Issue: Pastel of Fel?

Elk voorjaar en elke zomer zien we praktisch dezelfde trends weer verschijnen. Je was het misschien alweer vergeten na al die winterse kleurtjes, maar in het voorjaar zijn pasteltinten weer helemaal hot en in de warme zomer krijgen we zin in felle kleurtjes! Dit jaar lopen de trends door elkaar heen, want er verschijnen voorjaars- en zomercollecties met zowel pastelkleuren als felle kleuren. Aan welke trend geef jij de voorkeur?


Colour Blocking
Maybelline Forever Strong in 170 - Flamingo Pink en Kiko nr. 344

Felle, sprekende kleuren, I love it! Snoeperig roze met een toffe aquakleur. Prachtig op een zongebruinde huid en ook samen combineren deze kleuren fantastisch! Overal in de magazines lees ik over het fenomeen 'colour blocking' oftewel het combineren van felle, sprekende kleuren zowel op fashion- als beautygebied. Oranje met fuchsia, rood met fuchsia, turquoise met oranje of kobaltblauw, een kleurenexplosie "schijnt weer te mogen" (maar natuurlijk doe jij toch wel waar je zin in hebt, trend of niet, toch?). 
Pastel
P2 Last Forever in 030 - being in heaven en Kiko nr. 345
Ah, pastel! Een paar jaar geleden vond ik het 'typisch iets voor babies' maar de laatste tijd veroveren deze zachte pasteltinten echt mijn hart. Hoewel ik het ergens toch altijd mooier vind staan op porseleinen huidjes, kan het op een (zon)gebruinde huid ook super staan. Het maakt je look in een oogwenk soft, naturel en romantisch. Zacht oudroze, heel licht koraal, babyblauw, mintgroen, lavendel, what's not to love? En net zoals 'colour blocking' zien we pastelkleuren ook dit jaar weer veelvuldig terug op zowel fashion- als beautygebied. 
Pastel of Fel?


Wat heeft jouw voorkeur deze lente en zomer, pastel of fel?

Until next time,
Serena Verbon