dinsdag 12 april 2011

Dr. Jart + Dew Drop Blemish Base


In de comments van deze video gaven jullie al aan geïnteresseerd te zijn in mijn Dew Drop Blemish Base van Dr. Jart+. Deze getinte dagcreme, beter bekend als BB cream, kocht ik in Chinatown in New York City voor zo'n $30. Ik gebruik deze creme bijna dagelijks en ik ben er erg over te spreken.


BB cream heeft in een korte tijd veel bekendheid gekregen onder de Nederlandse beautyliefhebbers, en terecht. Aziaten zweren er al jaren bij. Omdat ik redelijk wat Asian friends heb was BB cream al bekend bij me, maar ik vond het eerlijk gezegd maar niets. Een veredelde getinte dagcreme, en meer niet. 

Natuurlijk is er net zo veel onderscheid in BB creams als in rode lipsticks. Er zijn verschillende merken in verschillende prijscategorieën en verschillende kwaliteiten. Dr. Jart + is een Koreaans merk in een wat hogere prijsklasse, maar vergeleken met de BB creams die ik in het verleden wel eens op mijn gezicht heb gesmeerd snap ik het prijsverschil heel goed. Dit is wat ze over de Dew Drop Blemish Base zeggen;

This BB cream provides protection from UV rays to the skin. The gentle cream enhances skin's natural radiant glow while covering blemishes for a clean and natural finish. It has a 'water holding system' that uses highly absorbant sea water. The protulaca oleracea extract and hyaluronic acid helps maintain healthy moisture levels to level a dewy and flawless look without any glossiness. Porous powders control sebum production while protecting skin from hazardous environmental factors.


De BB cream zit in een tube van 50 ml waar je volgens mij best een tijdje mee kan doen. De structuur is creamy, luchtig (niet dik en stroperig) en voelt absoluut niet vet aan. Ik voel hele fijne korreltjes (niet onaangenaam, het voelt eerder als fijn poeder) tijdens het uitsmeren. Dit is denk ik het poeder waarover ze het hebben die de talgproductie in toom houdt en zorgt voor een matte uitstraling. Het smeert gemakkelijk uit en de lichtbeige kleur lijkt te vervagen met mijn eigen huidskleur. De dekking is medium tot goed wat me een natuurlijke egale uitstraling geeft. 


Dew Drop matteert, camoufleert en hydrateert. Het blijft de hele dag prima zitten en beschermt mijn gezicht met een SPF27/PA++ filter, een filter die zowel tegen UVA als UVB beschermd. Het effect mag er zeker wezen, zie de foto's hieronder. 

Na gebruik is mijn huid een stuk egaler en oogt het frisser en mooier. Het kleurverschil in mijn huid valt minder op en mijn huid blijft de rest van de dag mat. Links op de foto is mijn naakte gezicht en rechts heb ik de BB cream aangebracht. Rechts op de foto draag ik ook een blush en een getinte lippenbalsem.


zonder flits

met flits

Wat ik een groot pluspunt vind is dat mijn BB cream in tegenstelling tot mijn foundation niet zorgt voor onzuiverheden. Dit is natuurlijk voor elke huid weer anders, maar mijn huid reageert erg goed op deze creme. Ook ziet mijn gezicht er met flits natuurlijk uit, terwijl andere BB creams ingrediënten bevatten (titanium oxide) die juist voor een reflecterend wit gezicht zorgen. Verder ben ik blij met het hydraterende effect, de natuurlijke dekking, de SPF factor en de matte afwerking. Door de luchtigheid voelt het niet als een masker, ook erg fijn!

Via google en eBay zijn er wel wat adresjes te vinden voor deze BB cream, maar ik weet zo even geen (betrouwbare) webshop uit mijn hoofd. Dew Drop is speciaal geschikt voor de gecombineerde tot vette huid, maar Dr. Jart + heeft meerdere soorten BB creams die weer voor andere huidtypen beter geschikt zijn. Ik kan dit product in ieder geval van harte aanbevelen en ik zou zeker een nieuwe tube kopen als deze op is! 

Until next time,
Serena Verbon