dinsdag 19 april 2011

Budget Tip: Kruidvat Self Tan Tissue


Mijn bruine smoeltje viel jullie goed op tijdens deze video en toen ik verklapte dat ik een selftanner had gebruikt wilden velen van jullie weten welke selftanner dat dan was.  Zoals jullie misschien wel weten ben ik van mezelf al redelijk getint (pinda powerrrrr) en selftanners voor blanda's werken gewoon niet voor mij: je ziet geen tot nauwelijks verschil. Voor de meisjes met een een tintje (hetzij van de zonnebank of de zon, hetzij van nature) of voor degene die meteen een instant vakantielook willen hebben kan ik daarom de Self Tan Tissue aanraden van SoLait (Kruidvat eigen merk).


De Self Tan Tissues van SoLait zijn per stuk verpakt in een zakje en er zitten 2 zakjes aan elkaar vast die je dan van elkaar los kan scheuren. Per verpakking (dus 2 zakjes met elk 1 tissue) betaal je slechts €0,69! Echt een koopje!


De tissue is voor eenmalig gebruik en het is geschikt voor zowel je gezicht, hals, decoletee, armen en benen. Eigenlijk dus gewoon voor je hele lichaam. Met 1 doekje kun je je gezicht, hals en decoletee meenemen en met het andere doekje kun je je armen en benen insmeren. Een verpakking is dus in principe voldoende voor je gehele lichaam, maar ik moet zeggen dat ik ze tot nu toe alleen voor mijn gezicht heb gebruikt.


Ik geef de voorkeur aan tissues omdat ik hiermee geen strepen of vlekken maak. Met tissues kun je gemakkelijk heel egaal selftanner verspreiden zonder te veel poespas. En omdat ik zoiets niet dagelijks of wekelijks doe vind ik het wel prima dat het gewoon voor eenmalig gebruik is. Als ik vind dat mijn bleke snoetje wel even een oppepper kan gebruiken koop ik gewoon zo'n zakje van €0,69 en zie ik er weer een paar dagen wat bruiner en gezonder uit.


Daarnaast is deze verpakking heel handig om mee te nemen op reis of gewoon in je tas. Je weet maar nooit wanneer je het nodig hebt! Sowieso is het altijd handig om zoiets in huis te hebben, just in case. Vooral als je ineens besluit om een kort jurkje of rokje aan te trekken. Ondanks mijn natuurlijke tint heb ik momenteel behoorlijke melkflessen en ze zien er nu eenmaal mooier (en slanker!) uit met een kleurtje. Dan zijn deze self tan tissues een ideale oplossing!


De SoLait self tan tissue werkt heel eenvoudig, je moet de tissue gewoonweg over je gezicht (of andere lichaamsdelen) wrijven. Zorg dat je geen een plekje overslaat maar vermijd plekken zoals de haaraanzet, wenkbrauwen en rondom je ogen. Na een paar uurtjes al zie je resultaat! De volgende dag lijkt het wel nog beter zichtbaar. Als je je huid van tevoren scrubt zal de kleur langer aanhouden, maar gemiddeld blijf je zo'n 3 dagen lekker vakantiebruin, daarna neemt het iets af en na een weekje is je tintje geheel verdwenen. Hoewel ik een gevoelige huid heb die ALTIJD prikt bij gezichtsreinigingsdoekjes had ik er bij deze tissue geen last van. 

Let op, als je heel blank en blond bent zijn deze doekjes minder geschikt voor je. Het verschil is te groot en je blonde babyhaartjes kleuren denk ik mee. Ik raad deze doekjes aan voor meiden die al lichtgetint zijn of een kleurtje hebben zoals ik (of zelfs iets donkerder nog). Ik las op het Marokkoforum dat veel Marokkaanse meiden er tevreden mee zijn, die zijn ook licht getint zoals ik. 

Until next time,
Serena Verbon