zondag 6 februari 2011

Video: DIY Haarmasker


In bovenstaande video laat ik zien hoe je een voedend haarmasker maakt met banaan, honing en olijfolie. Het recept heb ik van Kittehs Cupcakes, de blog van mijn zusjes. Het is wel even een geklieder, maar mijn haren glanzen en mijn punten zijn gevoed en komen niet meer in de buurt van een droog bosje stro!


Het artikel waarin mijn zusje Tara dit masker uitprobeert kun je hier lezen. Lees hier waarom banaan zo goed is voor je huid. Banaan is niet alleen heerlijk voor je huid, maar dus ook voor je haar! De voedingsstoffen die in de banaan zitten voeden en moisturizen je droge haarpunten. In combinatie met de honing en de olijfolie krijg je glanzende, gladde en gezonde lokken. Wow!

Dit masker bevalt me wel! Ik denk dat ik er een wekelijks ritueel van ga maken. Mijn haartjes shinen zo mooi en pretty aan het einde van de video! De geur van het masker is overigens ook niet verkeerd, I love de geur van rijpe bananen! Het doet me denken aan de bananen shampoo en conditioner van The Body Shop.

Overigens had ik wel wat kleine chunks bananenpulp in mijn haren kleven, maar na het fohnen kon ik ze er zo uit borstelen. De volgende keer dat ik dit masker maak ga ik het nog fijner prakken en misschien wel zeven, zodat ik naderhand geen stukjes banaan uit mijn haren hoef te vissen.

Well, good luck everyone! DIY recepten zijn PERFECT voor een lazy sunday. Enjoy!

Until next time,
Serena Verbon