vrijdag 14 januari 2011

Review: van A tot Z


Een kijkje achter de schermen is altijd leuk! Laatst liet ik jullie mijn werkplek zien en vandaag leek het me leuk om te laten zien hoe zo'n review nu ongeveer gaat. Ik heb gisteren lakjes binnen gekregen van Butter London en deze producten neem ik als voorbeeld.


Oeeeeh, een pakje! Altijd leuk en altijd spannend. Ook al weet je precies wat er in zit en heb je het nog zelf betaald ook. Het voelt gewoon als een kadootje. Is that just me, of hebben jullie dat ook? Dit is overigens mijn correspondentieadres (niet mijn woonadres) waar alle pakjes naartoe gaan en die ook gewoon op de site te vinden is, dus no worries (maar bedankt voor de waarschuwingen).

Ik pak het pakje uit bij mijn computer, maak een slordige twitpic foto en een swatch to get you guys excited!

Dan neem ik de producten mee naar mijn 'fotostudio' in mijn slaapkamer wat bestaat uit een witte IKEA ladekast waarop ik een kaasdoek heb neergelegd. Spotje erop en that's it. Normaal gesproken leg ik de nagellakjes in mijn sorteerbakken, die ik jullie liet zien in mijn werkkamer tour video, maar als ik heel excited ben over iets dan wil ik het METEEN op de foto zetten.

De zwarte glanzende dopjes vertonen al snel vette vingervlekken, dus neem ik producten altijd even af met een (microvezel) doekje voordat ik ze op de foto ga zetten.

Met de macro stand (tulpje) en zonder flits maak ik overzichtfoto's, close-ups en fotografeer ik de flesjes apart.

Voordat ik de nagellak ga swatchen op mijn eigen nagels lak ik altijd eerst een nagelwieltje met de kleurtjes. Zo heb ik vast een beetje een idee van hoe de lakjes dekken en lakken.

Daarna swatch ik de nagellak alleen op mijn linkerhand, en om eerlijk te zijn lak ik alleen mijn vingers en niet mijn duim. Scheelt weer! Zodra ik de foto heb gemaakt haal ik de lak eraf, gaat het volgende kleurtje er op en dat gaat zo door tot ik alle kleurtjes heb geswatched. Veel werk en niet al te best voor mijn nagels...

In Photoshop crop ik de foto's (bijsnijden) en maak ik ze iets scherper. Eventueel verander ik het contrast zodat de kleur op de foto overeenkomt met de kleur in het echt. Soms plaats ik er nog een stukje tekst bij, zoals hier de naam van het lakje. Dit doe ik met alle foto's die ik heb gemaakt en dat zijn er meestal zo'n stuk of 8 per artikel.

Wat ik dan doe ik een artikel schrijven; ik load de foto's up, sorteer ze op de juiste volgorde en begin met schrijven. Met nagellakjes let ik meestal op de volgende dingen;

  • Na hoeveel laagjes heb je een dekkende laag?
  • Wat is de structuur van de lak en lakt het prettig?
  • Kleuromschrijving, eventueel vermelding finish/bijzonderheid
  • Hoe lang duurt het ongeveer voordat je slijtage/chips ziet?
  • De prijs en de inhoud van een flesje
  • Persoonlijke mening overall

Al met al ben ik gemiddeld zo'n 2 uur per artikel bezig. Foto's maken en bewerken en een leuke, vlotte tekst schrijven neemt mij helaas zoveel tijd in beslag. Soms heb ik een artikel dat sneller klaar is, maar soms heb ik ook artikelen waarvoor meer research vereist is (of, dat vind ik dan) en dan ben ik soms wel 3 tot 4 uur bezig. Het artikel die mij tot nu toe het meeste werk heeft gekost was de Big Red Lipstick Test.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien hoe mijn productreviews zo ongeveer tot stand komen!

Until next time,
Serena Verbon