maandag 22 november 2010

Zou je liever...: Brugger rugtas of sneu gymtasje?


Kijk, dat waardeer ik nou! Lezeressen die me het werk uit handen nemen. Waar vind je die tegenwoordig nog? Josephine heeft me een avondje brainstormen bespaard door me een superleuk idee te geven voor deze nieuwe editie van 'Zou je liever'. 

De vraag is 'Zou je liever... een huge knalrode kipling of een chappitasje voor altijd als tas willen hebben'. Voor school, stad ALLES, om het maar even extra moeilijk te maken'.

En met een chappitasje bedoelde ze dus zo'n slappe gymtas (ze had er gelukkig een link met foto bij geplaatst, anders was ik nu nog aan het uitvogelen wat ze bedoelde). Zo'n ding dat je in een sportwinkel gratis krijgt om je doos met kersverse hardloopschoenen. Dus, wat zouden jullie kiezen?


Weet je wat het erge hieraan is? Ik had gewoon beide tassen tegelijkertijd in mijn bezit. Of nou ja, een rode Kipling heb ik nooit gehad, maar ik had een minstens net zo grote zwarte brugger rugtas. Van Camel Trophy. Dus iedereen dacht dat ik rookte. Maar dat vond ik toen wel stoer! Ik kan me nog heugen dat ik de tas zo fijn vond omdat hij zo multifunctioneel was. Allemaal verborgen vakken, een netje aan de zijkant (voor je waterfles), overal ritsjes en zelfs een afritsbaar gedeelte. Waterdicht en brandveilig. Zo'n handig ding! Wat ik me niet realiseerde was dat deze tas eigenlijk bedoeld was voor een survival race in de woestijn, en minder geschikt voor een brugpiepertje van 1.50 die alleen de binnenkanten van leslokalen zag. Ach ja.

Als we gym hadden nam ik dus altijd zo'n tasje zoals hierboven mee. Ik ging op de fiets, dus die had ik dan op mijn rug en mijn grote rugzak had ik onder mijn snelbinders gebonden. Iedereen had het! Niemand zei ooit dat die dingen stom waren.

Maar goed, nu moeten we kiezen. Het liefst paraderen we natuurlijk rond met onze oude vertrouwde hand- of schoudertas. In mijn geval is dat al een hele poos een camelkleurige Pliage van Longchamps. En die moet ik dus inruilen, voor de rest van mijn leven, voor een knalrode bigass Kipling (inclusief aapje!) of een gratis, sneu, slap gymtasje.


De tas gaat mee naar de winkels. Mee naar het werk. Mee als je uitgaat en mee als je een sollicitatie gesprek hebt. Zodra je maar een tas nodig hebt, wordt het deze. Geen uitzonderingen! Dus nee, je mag de tas niet express laten jatten, of express vergeten op Schiphol en hopen dat hij vernietigd wordt door de veiligheidsdienst en nee, je mag hem al helemaal niet inruilen, in de fik steken, kapot knippen of aan een dakloze geven. En dat aapje mag je ook niet weghalen dus he? Uit den boze. Jij en je tas blijven tot je dood onafscheidelijk.

Met de rode Kipling beleef ik weliswaar mijn bruggerjaren over and over again, en dat onding valt vele malen meer op dan het sneue gymtasje, maar er past wel lekker veel in! En deze rugtas heeft lekkere brede bandjes, terwijl het sneue gymtasje snijdende touwen heeft. Dus met tegenzin kies ik de Kipling. Ja. Met aapje ja.

Wat kiezen jullie, en waarom?

Until next time,
Serena Verbon