dinsdag 14 september 2010

Wanneer begonnen jullie...?


Op Formspring krijg ik best regelmatig de vraag hoe oud ik was toen ik met make-up begon. Soms krijg ik ook een mailtje in mijn inbox van jonge meiden die problemen hebben met hun ouders omdat ze make-up gebruiken waar de ouders het totaal niet mee eens zijn. Het leek me daarom een leuk onderwerp om eens over te schrijven en daarbij ben ik ook erg benieuwd hoe oud jullie waren wanneer jullie begonnen met make-uppen.


Zelfs als ik heel diep nadenk kan ik het niet met zekerheid zeggen, maar ik moet zo rond de 10, 11 jaar geweest zijn toen ik samen met mijn moeder een bestelling plaatste bij de Yves Rocher. Zij bestelde gewoon verzorging en een lipstick voor zichzelf en ik mocht de gratis kadootjes hebben die je erbij kreeg, waaronder van die mini lippenstiftjes (kennen we ze nog?). Die dingen waren 2 cm hoog, ik vond ze reuze schattig en ik deed ze natuurlijk ook op. Ik ging er nog net niet mee naar school maar ik droeg het in huis en in mijn kamer. Ik zat er gewoon mee te fröbelen achter mijn kaptafel en het was meer een soort verkleed speelgoed had ik het idee.

Toen ik een jaar op 12 was kocht ik bij de HEMA van die creamy oogschaduw. Dat was zo'n stapeltje ronde doosjes die je op elkaar kon draaien met een donkerblauwe, aquablauwe en zilveren creamy eyeshadow erin. Ik weet nog dat ik die zilveren vaak droeg (en dan gewoon zonder oogpotlood of mascara erbij). 

Galafoto uit de eerste klas (net 13 geworden).

Ik weet niet hoe het is gekomen tot de make-up die ik nu allemaal gebruik, maar zoiets gaat geloof ik geleidelijk. Volgens mij beginnen de meeste meiden met een lippenbalm, daarna lipstick of gloss, vervolgens misschien een oogpotloodje, mascara, blush. In de tussentijd heb je ook al ergens uitgevonden hoe een pincet werkt en pas als je wat ouder bent (zo rond de 15, 16) en je eventueel puistjes begint te krijgen ontdek je concealer en foundation. Althans, zo ging het geloof ik bij mij.

In de tijd dat ik op de middelbare school zat was internet nog niet zo heel gebruikelijk. Ik weet nog wel dat ik vaak op MSN zat maar dingen als YouTube en beautyblogs bestonden volgens mij niet eens (yes, THAT'S how old I am!). Als ik in deze tijd op de middelbare school had gezeten dat was er echt een wereld voor me open gegaan wat make-up en beauty betreft. Op de foto hierboven draag ik lippenstift, blush en mascara. Volgens mij had m'n moeder dat gedaan met haar eigen make-up omdat ik hier naar mijn allereerste gala ging van school. 

Wanneer begonnen jullie met make-up en wat was je eerste make-up product?

Until next time,
Serena Verbon