vrijdag 16 juli 2010

Swatches: Pieces Nail Polish

Per toeval ontdekte ik Pieces nagellakjes. Pieces is een winkel met sieraden, tassen, sokken, schoenen, sjaaltjes, riemen en noem maar op, als het maar accessoires zijn. Dat nagellak ook als accessoire gezien wordt is iets van de laatste tijd maar gelukkig speelt Pieces goed in op deze trend. Bij de kassa pronkt een display met lakjes in aparte, fashionable kleuren. Als nagellak fan kocht ik ze natuurlijk meteen allemaal en hieronder wil ik de swatches graag met jullie delen.


De lakjes kosten per stuk €2,95. Als je er 3 koopt betaal je €7,95. Jammer dat er maar 5 verschillende kleuren zijn in plaats van 6, maar het is alsnog voordeliger om er dan 6 te kopen. Die dubbele kleur geef je gewoon kado aan iemand die je lief vind, toch?

*edit* ik kom er net achter dat er kennelijk nog meer kleurtjes zijn! Op een andere blog - ik ben even vergeten welke - zag ik een gouden shimmer lakje staan en iemand bij de comments vertelde me dat ze een koraal/oranje lakje had. Onze Pieces in Utrecht heeft echter alleen deze 5 kleuren in hun assortiment.


De middelste kleur heet Concrete Jungle en heeft het Pieces logo op de dop zitten. Dit flesje wijkt af van alle andere kleurtjes omdat het - volgens de verkoopster - de nieuwste kleur is. Of deze kleuren vast in het assortiment zitten weet ik niet. Het zijn er maar 5 dus het kan ook heel goed dat ze alleen met limited editions werken en dat we dus dit najaar weer nieuwe kleurtjes bij de kassa zien staan. Laten we het hopen. Ik ben dol op limited editions en nieuwe kleurtjes! 


De swatches zijn gemaakt met flits en bij daglicht (zonder flits). De bovenste foto is met flits en de onderste foto bij daglicht. Het ene lakje vereiste meer laagjes dan de andere, maar dit zal ik per lakje aangeven. Ik heb voor de swatches geen topcoat gebruikt. Overigens houdt de vierkante dop niet zo lekker vast, maar oefening baart kunst.

Lavender Haze
Lavender Haze is een vrij doorzichtig en vloeibaar lakje, ik geloof dat we dat jelly noemen, die 4 laagjes nodig had om tot bovenstaand resultaat te komen. Maar na 4 laagjes heb je dan ook wat, een prachtige zachte lavendelkleurige pastelteint. Lovin' it! Het is een paar tinten lichter dan OPI's Shrek Rumple's Wiggin'.

Concrete Jungle
Neeeew Yoooork! Concrete Jungle where dreams are made, oh, there's nothing you can't dooo! Wie kent hem niet, de song van Alicia Keys over New York. Met concrete jungle bedoeld men een drukke stad met betonnen (concrete) gebouwen zoals in New York. Dit lakje heeft dan ook de kleur van beton. Met flits is het de kleur van opgedroogd grijs beton en in daglicht heeft het de kleur van nat, groengrijs beton. Persoonlijk hou ik meer van frisse kleurtjes op mijn nagels en vind ik dit dan ook een gore nagellak kleur. Ondanks dat heeft ie toch wel iets aparts. Het is een fashionable kleurtje, dat wel. Dit  lakje heeft 2 laagjes nodig voor een mooie dekkende kleur zoals hierboven.

Cookie Dough
Dit was het enige echte dekkende lakje, op de bovenstaande foto heb ik slechts 1 laagje aangebracht. Het is een creamy lakje in de kleur bruin met een vleugje grijs, zo lijkt het. Niet echt heel bijzonder, doe mij maar warm chocoladebruin!

It's a Camouflage
Deze kleur vind ik echt een topper! En zoals de naam al zegt, echt legergroen van kleur. Dit lakje had 2 laagjes nodig voor een dekkend resultaat.

il Postino
Ook dit is een jelly lakje zoals Lavender Haze, het dekte pas na 3 dik aangebrachte lagen. Il Postino is een felle rode kleur, heel opvallend en diva-achtig. Weet je wat Il Postino betekend? De postbode in het Italiaans. Zou dit lakje zo genoemd zijn omdat onze brievenbussen ook zo rood zijn?

Mijn lievelings kleurtjes uit deze Pieces lakjes zijn It's a Camouflage en Lavender Haze. Ondanks dat sommige kleuren niet zo goed dekken en de dop vrij lastig te hanteren is, raad ik de lakjes toch aan. Het zijn hele bijzondere kleuren en 3 lakjes voor €7,95 is echt een koopje. Breng wel een goede laag topcoat aan over deze lakjes, want net als de H&M lakjes chippen ze vrij snel. Pieces lakjes zijn natuurlijk niet te vergelijken met lakjes van salon kwaliteit, maar dat mag je ook niet verwachten voor dit zachte prijsje als je het mij vraagt.

Q: Hebben jullie ook Pieces lakjes thuis? En wat vinden jullie van de kleuren?

Until next time,
Serena Verbon