woensdag 9 juni 2010

Kitteh Update #5

Een aantal lezeressen vroegen zich af hoe het met de katjes gaat dus vandaar even een Kitteh Update, nummer 5 alweer. Met Clarence en Coco gaat het prima! Ze zijn al een stuk gegroeid en zwaarder geworden en ze zijn nog net zo stout. Ze houden van gezelschap, overal waar ik ben zijn zij ook. Soms loop ik even snel naar de keuken en struikel ik bijna over Coco, die dan pal achter mijn voet gaat zitten. Bij ieder gekraak van een zakje staan ze sowieso binnen 3 milliseconde voor mijn neus, omdat ze dan hopen dat ze eten of een snoepje krijgen. Lees verder voor meer leuke verhalen en grappige foto's...


Ik heb kattensnoepjes gevonden genaamd Original Sushi van Proline Petfood waar C&C helemaal wild van zijn! Net als hun baasje zijn ze ook gek op sushi, leuk he? Het zijn de enige snoepjes die ze echt lekker vinden. Het is niet echt een snoepje maar meer aanvullende voeding, dus geef ik ze er soms iets meer dan 1 per dag. Ja ik vind het moeilijk om ze niet te verwennen, vooral niet als ze me zo aankijken:

Miew! I can haz kitteh candeh?

C&C slapen altijd bij mij op bed. Nu ze wat ouder worden is het leuk om te zien dat Coco en Clarence ieder een eigen karakter hebben. Zo slaapt Clarence altijd bij mijn hoofd (het liefst OP mijn hoofd) en denkt hij dat het lekker is om mij te 'melken' (masseren, stampen, je kent het wel als je een kat hebt). Het is een soort hoofdmassage maar dan met scherpe nageltjes, no thanks Clarence! Soms duw ik hem weg in mijn slaap maar blijft hij terugkomen, argh! En hij SNURKT! Heel HARD! Maar ik ben er inmiddels al een beetje aan gewend hoor.

Coco slaapt liever wat verder weg, altijd aan het voeteneinde. Ze ligt daar dan opgekruld en per ongeluk verschuif ik haar soms met mijn voeten. Dan gaat ze een beetje verliggen en slaapt ze lekker verder. Ze klaagt nooit. Soms ligt ze een beetje apart, zoals op de foto hieronder:

Pinguins is my hero!

Coco is het meest avontuurlijke van de twee. Ze springt overal op (eerder hing ze al aan mijn eettafel lamp te slingeren) en in. Ze heeft een nieuwe chillplek ontdekt, namelijk de wastafel. 

Wut? I iz juz chillin' 

Omdat het de laatste tijd lekker weer is zet ik de balkondeur open en laat ik ze er rondlopen. Natuurlijk zit ik erbij omdat ik er niet aan moet denken dat ze per ongeluk over de balkonrand springen. Ze vinden het heerlijk om buiten te zijn, hoe klein mijn balkon ook is. Ze gaan op insectenjacht, knauwen aan mijn balkonplantjes en genieten van een briesje. Ik probeer ze zo vaak mogelijk het balkon op te laten. Frisse lucht is altijd lekker!


Can't....escape...somebody.....help me.....please!

Wat eten betreft heb ik allerlei soorten brokjes en natvoer uitgeprobeerd en ben ik tot de conclusie gekomen dat ze echte kip- en vis liefhebbers zijn. Ik koop van die kleine blikjes van een euro per stuk dus ik ben er best wat geld aan kwijt, maar dan weet ik wel dat ze iets natuurlijks binnenkrijgen. Ik geef het liefst alleen 'echt' voedsel, dus stukken vis en kip in gelei. Geen fijngeprakte rotzooi met kleur- en smaakstoffen. Dat is beter voor de katjes zelf (en ook lekkerder denk ik) plus hun drolletjes stinken minder, dus dat is weer fijn voor mij. 


Sad Panda

Coco en Clarence zijn de schattigste en mooiste katten die ik ooit heb gezien! Ze hebben zo'n mooie dikke vacht, net kleine beertjes of welpjes, en hun kleuren zijn prachtig. En van die lieve grote kijkers in blauwgroen. Ze maken mijn leventje compleet en geven we ontzettend veel gezelschap en liefde en leuke momentjes. Bas is er ook helemaal gek op gelukkig, en zij vinden Bas ook heel lief. 

Clarence krijgt trouwens een echte katerkop, met onderkin en alles. Hij is ook een stukje groter dan Coco en heeft een stevige bouw. En hij kijkt zoooo zielig! En soms, als ik hem heel lang kroel, gaat 'ie kwijlen! Hihi. 

Coco is lekker pittig en fel, en heel nieuwsgierig. In tegenstelling tot Clarence heeft ze een slank koppie en slank postuur. Soms ben ik haar kwijt en dan zit ze tussen mijn kleren, schoenen of make-up te rommelen. Een echt meisje dus. Ik vind het zo grappig dat C&C zich zo overduidelijk als mannetje en vrouwtje ontwikkelen.

Zo, dat was het weer! Vanmiddag een nieuw "I found on Etsy artikel" met als onderwerp: KITTEHS!

Until next time,
Serena Verbon