maandag 17 mei 2010

Verslag: Lady Gaga - The Monster Ball Tour - Gelredome Arnhem, the Netherlands - 15 mei 2010

Eindelijk! De eerste keer dat Lady Gaga naar Nederland kwam viste ik achter het net, de kaartjes waren binnen no-time uitverkocht. Toen ik hoorde dat Gaga ons landje met een tweede bezoek zou vereren, namelijk met The Monster Ball Tour, was ik beter voorbereid. Mijn zusjes en ik zaten al klaar achter onze computer en drukte net zo lang op refresh tot we de kaarten konden bestellen. En HOERA! We wisten kaartjes te bemachtigen, weliswaar voor een luttele 65 euro, maar het was het allemaal meer dan waard. Klik verder voor veel (eigengemaakte) foto's en een verslagje van de avond.


Om half 4 kwamen mijn zusjes en ik aan bij het Gelredome te Arnhem. De deuren zouden opengaan om half 6, we waren dus ruim op tijd. Toch zaten er al hordes mensen (voornamelijk jonge meiden en Lady Gay Gay's) te wachten. Gelukkig kende Tara iemand die redelijk vooraan zat, dus konden we daar mooi bij gaan zitten. Later sloot Kimberley (Barbiepop.com) zich bij ons aan. Toen ik tussendoor Maccie D's ging halen kwam ik onderweg nog 7 meiden tegen uit Volendam die stuk voor stuk als Lady Gaga verkleed waren. En ze herkenden mij ook via mijn beruchte YouTube video (leuk!).



Het concert opende met de support act: Semi Precious Weapons. De zanger van deze band is een hele knappe, Jared Leto achtige dude. En ondanks zijn outfit (panty met jarretels opdruk, minirok en gouden glitter stiletto boots) bleef ik hem gewoon aantrekkelijk vinden! Hij had een soort van Michael Jackson effect op me. Echt 100% rockstar! De muziek was elektro-rock, met heel veel gitaren en geschreeuw en niet echt mijn style, maar hij bracht het zo goed. Hij bracht ons helemaal in de stemming voor Lady Gaga. Ik citeer "Are y'all motherf*ckers excited and wet for....LA-DY....GA-GA!?!?!". Schitterend.


Het is moeilijk om het hele concert in detail te beschrijven, er gebeurde zo veel en er was zo veel verandering van outfits en decors dat ik het soms niet eens in de gaten had, zo smooth verliep alles. Er zaten ook liften in de vloer waardoor ze verdween om weer na 2 minuten in een geheel andere outfit op het podium te verschijnen. Wat een timing en wat ontzettend knap! Het decor bestond uit verschillende hoogtes waar ze ook gebruik van maakte, regelmatig klom ze ergens op of ging er een decorstuk de hoogte in. Ook leuk voor de mensen die niet helemaal vooraan stonden zoals wij (we stonden ongeveer 5 m van het podium af).


The Monster Ball Tour is een extravagant concert met prachtige, kunstige decors (ontworpen door Gaga's ontwerp team Haus of Gaga). Het thema is natuurlijk het Monster Ball, waar Gaga en haar vrienden graag naar toe willen om te feesten. Het hele optreden wordt op een verhalende manier weergegeven wat mij het gevoel gaf naar een musical te kijken, waarbij de corny dansjes en liedjes zijn vervangen voor keiharde party muziek, strakke choreografie en adembenemende outfits. 



Hieronder (en hierboven) wil ik jullie foto's laten zien die ik heb gemaakt omdat ze de meeste indruk op me hebben gemaakt:

Gaga in de metro onderweg naar The Monster Ball. Ze draagt hier het
bekende doorzichtige rubberen pakje met een soort van nonnenkap.


Lady Gaga met 'The Discostick' - ook te koop via eBay hoorde ik van Barbiepop - maar dan in het klein. Ik wants one! Er kwam fel licht van af joh! Echt een flinke lichtstraal waarmee ze in het publiek scheen (iedereen gillen natuurlijk).


Gaga in een lakleren jurk met een masker slash hoofddeksel.
Ze bespeelt hier een hele bijzondere keytar (keyboard die je vasthoudt als gitaar).

Tijdens de song Speechless ging de piano in de hens...


...en deze bleef fikken!
In het midden zat kennelijk iets waaruit de vlam kwam.



De mooiste en indrukwekkendste outfit was tijdens de song So Happy I Could Die.
Helaas keek ze niet mijn kant op, maar ik wil een YouTube tutorial maken

ge├»nspireerd op deze outfit, dus ik zal even moeten googelen voor betere foto's.
Deze jurk was het aller-aller mooist! Elfjes achtig (de vleugels kunnen bewegen)
en opgebouwd uit heel veel laagjes die prachtig om Gaga heen zwierden bij het lopen. En een mooie hoofdtooi. De jurk is een waar kunstwerkje op zich.


Het eerste decor werd vervangen voor deze. Een beetje spooky met een grote
doornige  boom waaronder een bankje stond, en een grote lantaarnpaal. Erg mooi!



What can I say? Deze outfit droeg ze tijdens de song Monster.

Nadat ze het vorige pak uittrok zat deze outfit eronder.

Gaga werd omsingeld, aangevallen en 'opgegeten'.
Toen ze zich had bevrijd was de outfit verdwenen en zat ze onder het 'bloed'.
Ze schreef HOLLAND op haar arm, het bloed gebruikend. Het hele publiek ging los!

Eindelijk aangekomen bij de plek waar het Monster Ball zou plaatsvinden werden Gaga en haar vrienden bang. Ze renden stuk voor stuk weg en lieten Gaga helemaal alleen achter...


Lady Gaga wordt ontdekt door 'The Monster' en smeekt om genade! 


Ze weet zichzelf te redden en komt het podium op met een BH die vuurwerk spuwt!!
Cool!

Het laatste nummer, de encore, was Bad Romance.
Gaga komt op in een ronddraaiende circel,

the Orbit genaamd, in een typische Gaga outfit.

Haar laatste outfit: ge├»nspireerd op de jaren 80,
gemaakt van zilverkleurig shiny materiaal en flinke punten.

Ik hoorde van Tara dat Lady Gaga opnieuw naar Nederland komt dit najaar en zal optreden in de Ahoy Rotterdam. Ik heb het nog niet gecheckt, maar mensen als dit verhaal waarheid is en je wilt graag naar haar concert GA DAN ALSJEBLIEFT! Haar concert is die 65 euro (staanplaatsen) meer dan waard.

Het is het spectaculairste concert dat je ooit zal zien in je leven. Je hoeft niet eens een fan te zijn om The Monster Ball Tour te kunnen waarderen. Het is party party party en een ware lust voor het oog. En dan zingt Gaga ook nog eens supergoed live, het een waar podiumbeest. Je kan echt zien dat ze geniet van het optreden en als ze tegen het publiek praat wordt ze zelfs emotioneel. Ze waardeert de aandacht van haar fans zo veel. Mensen in het publiek hadden hartjes van papier waarop stond: Gaga Love. En ze zei (met tranen in haar ogen), the hearts shouldn't say Gaga Love, they should say Love Yourself!! Ze maakt er echt een show van joh, geweldig! Als je al geen fan was van Gaga, dan ben je dat 100% zeker weten NA haar concert wel. No doubt about it.

Copyright Info:
Als je mijn foto's wilt gebruiken, mag dat! Je kan me mailen op starpede@hotmail.com zodat ik je de grotere versie's van de foto's kan doormailen. Voorwaarde is alleen dat je mijn naam en blog erbij vermeldt. Thank you!

Until next time,
Serena Verbon