maandag 10 mei 2010

Review: Guhl Kleurbehoud Shampoo/Conditioner

Kennen jullie het haarverzorgings merk Guhl? Dat moet haast wel, want het viert deze maand zijn 30e verjaardag in Nederland. Al meer dan 30 jaar staat dit merk in de schappen. Da's best een lange tijd! Gustav Guhl, de oprichter van het merk, was vroeger al een trendsettende kapper. Back in the day bedacht hij namelijk dat natuurlijke ingrediënten in haarproducten het beste was voor onze lokken. Sinds kort heeft Guhl een geheel vernieuwde uitstraling met strakkere verpakkingen. Ik testte de roze lijn Kleurbehoud (voorheen de lijn 'voor gekleurd haar').


Guhl heeft maar liefst 18 verschillende lijnen, voor elke haarwens en haartype wat wils. De roze lijn Kleurbehoud is speciaal ontwikkeld voor gekleurd haar. Nu heb ik mijn haren een tijdje terug behandeld met natuurlijke henna, maar de kleur is niet zichtbaar genoeg om daar nu helemaal speciale producten voor aan te schaffen. Toch is het een idee om even buiten het hokje te denken, want dat soort producten zijn natuurlijk extra voedend, verzachtend en beschermend. En dat kunnen mijn droge, beschadige haren
 ook best goed gebruiken natuurlijk!

Speciaal voor de zomer
Deze shampoo en conditioner bevatten ook een UV-filter dat onze haren beschermd tegen de schadelijke (en uitdrogende) invloeden van de zon. In de zomer denken we er altijd aan om onze huid te beschermen en smeren we ons goed in met zonnebrand. Maar wat wordt er vergeten? Juist. Onze dierbare lokken. Het is daarom een goed idee om haarproducten te gebruiken met UV filter zodra je je veel in de zon gaat bevinden, zoals in de zomer of op vakantie.

Kleurbehoud is verrijkt met Camelia olie uit Japan. Herinneren jullie mijn artikel nog over de Shiseido Tsubaki shampoo en conditioner? Ook deze producten zijn verrijkt met Camelia olie, en ik was er zeer tevreden over. Ik ben dus heel benieuwd of deze Guhl producten net zo goed zullen bevallen!

Camelia olie wordt in Aziatische landen traditioneel gebruikt als haarverzorgings olie. Het is hét Japanse beautygeheim voor mooi, dik en glanzend haar. Camelia olie bevat waardevolle vetzuren en anti-oxidanten, de olie staat bekend om zijn verzorgende, verzachtende en beschermende eigenschappen.


Kleurbehoud Shampoo (€ 5,69 voor 200 ml)
De shampoo heeft een structuur zoals ik gewend ben van de meeste shampoo's, doorzichtig, dik en gellerig, in een mooie oudroze kleur. Wat me opvalt is dat je maar een klein beetje nodig hebt om je hele hoofd van een rijke hoeveelheid schuim te voorzien. Op de verpakking staat ook dat het een geconcentreerde formule is, en dat klopt dus. Bij andere shampoo's moet ik vaak tweemaal mijn hoofd insoppen om uiteindelijk dezelfde hoeveelheid schuim te krijgen. Ik hou ervan om schuim te krijgen, want zo kan ik de shampoo gemakkelijk over al mijn haren verdelen. Guhl shampoo's zijn dus zuinig in gebruik. De geur is overheerlijk! Zacht bloemig, vrouwelijk, een piepklein beetje zoet en een tikkeltje fruit. Gelukkig blijft de geur nog lang hangen na het wassen. Nice!


Kleurbehoud Conditioner (€ 5,69 voor 200 ml)
De conditioner heeft een rijke, dikke structuur en is ook al zo mooi roze. De meeste conditioners zijn cremig, maar deze is echt heel erg dik, je zou eerder zeggen dat het om een haarmasker gaat. Door de dikte heb je ook van de conditioner maar weinig nodig om toch je hele haar te voorzien van een voedende laag (ik smeer het niet op mijn hoofdhuid, alleen in het onderste gedeelte van mijn haar). Direct na het aanbrengen voelen mijn haren spekglad aan, toch laat ik het nog even inwerken voordat ik het uitspoel. Na het uitspoelen zijn mijn klitten trouwens spontaan verdwenen!



Resultaat
Mijn haren waren nog nooit zo glad! Ik droeg mijn haren in een staartje op het werk, en ik bleef maar met mijn handen door mijn haren heen gaan, echt lekker silky smooth. Ook waren ze super shiny! Ze zagen er echt gezond en sterk uit. Mijn haren voelden gevoed aan, zelfs onderin, bij de droge puntjes. Eerlijk gezegd waren mijn haren ZO glad, dat ik er geen goed volume in kreeg. Ik draag mijn haren normaal gesproken heel volumineus, dus dat was voor mij even wat minder. Maar als je gaat voor de gewilde Jennifer Aniston look, is het zeker een plus! Guhl Kleurbehoud is er niet alleen voor meiden die de kleur van hun geverfde lokken langer willen behouden, ook is het een aanrader voor meiden die op zoek zijn naar gladmakende (anti-frizz?) haarproducten die zorgen voor stijle lokken. 




Hierboven een foto waarmee ik een paar meiden op Twitter heb gefooled. Ik twitterde dat ik mijn haren on een (lange) bob had geknipt en IEDEREEN trapte erin. Gna gna. Maar hier had ik dus net mijn haren gewassen met Guhl Kleurbehoud. Zie je hoe glad en stijl mijn lokken ineens zijn? Normaal gesproken heb ik stijl haar van mezelf, maar het is wel heel buigzaam. Meaning: als ik slaap met een knotje heb ik de volgende dag slag in mijn haar, en als ik een lokje haar op een vinger windt komt daar een knik in. Na het douchen, zonder haarproducten, is mijn haar normaal gesproken niet zo glad als op de foto. Het lijkt haast wel of ik het hier gestyled heb met een tang, maar dat is helemaal niet zo.

Conclusie
Guhl Kleurbehoud is heel erg fijn en verzorgend voor mijn haren, maar omdat ik graag volume wil in mijn kapsel is het voor mij niet de perfect match, en zal ik het dus ook niet dagelijks gaan gebruiken. Ik vind het wel echt super dat deze producten een UV-filter bevatten. Als ik op vakantie ga neem ik deze flessen dus zeker mee, want ik ga immers naar Florida 'The Sunshine State' en dan mag ik mijn haren wel extra goed beschermen tegen de zon.

Voor wie?
Ik kan Guhl Kleurbehoud aanraden aan iedereen die op zoek is naar een rijke, voedende haarverzorging die zorgt voor stijle glanzende lokken. Als je droog, beschadigd of gekleurd haar hebt is deze lijn ideaal! Ook als je op vakantie gaat en veel in de zon zal zitten is deze lijn een echte aanrader.

Guhl is te koop in de meeste drogisten Kijk voor meer info over de verschillende haar lijnen op de website van Guhl.

Until next time,
Serena Verbon