zaterdag 25 juli 2009

Bizarre Beauty #1

Botox
Er blijven beauty produkten op de markt komen met bizarre ingrediënten. Maar wat nu wordt beschouwd als bizar wordt over een tijdje misschien wel heel normaal gevonden. Ik weet nog dat botox, een spierverslappend medicijn, werd geintroduceerd als cosmetisch middel om rimpels mee weg te werken. Ik vond het in het begin maar een eng en raar idee om heel eerlijk te zijn. Tegenwoordig is botox helemaal ingeburgerd en komt het zelfs voor in de Van Dale. Ik botox, wij botoxen, zij zijn gebotoxed. Er wordt zo veel over geschreven in de glossy's. Bijna alle sterren nemen wel 'een spuitje' en ik moet toegeven, de resultaten zijn subliem! Tot op heden heeft er niemand gevaarlijke gezondheidsklachten aan overgehouden, mits geholpen door een betrouwbare chirurg. In mijn omgeving ken ik één persoon die het regelmatig laat doen (in België, want das goedkoper) en ik keek er niet eens van op ook. Conclusie; botox is voor mij niet langer bizar, maar eigenlijk gewoon heel doorsnee. Zou ik het zelf doen? Ik zeg nooit nooit, maar waarschijnlijk niet. Ik denk dat ik met smeerseltjes ook al een heel eind kom.

Latisse
Nu Botox een goede naam heeft opgebouwd komen de 'creators of Botox', ofwel het bedrijf Allergen, met iets nieuws. Sinds begin dit jaar is er namelijk een ander medicijn op de markt gebracht puur bedoelt voor cosmetische doeleinden. Het is de stof bimatoprost ophthalmic, opgelost tot een concentratie van 0,03% wat verkocht wordt onder de handels merknaam Latisse. In Amerika en inmiddels ook in the UK te verkrijgen op dokters recept. In Nederland is het wondergoedje helaas nog niet verkrijgbaar. Ik-wil-dit-spul! Ik kan niet wachten tot Latisse bij ons te verkrijgen is. Het zorgt voor supermooie langere en vollere wimpers. Het is bewezen effectief en kijk eens naar de before/afters! Amazing! Niets bizars aan vind ik. Of toch wel?


bron: Latisse.com

Waar trekken we de grens? En worden onze grenzen verlegd door prachtige before/after foto's en vooral ook de makkelijke toegankelijkheid? Voor botox moet je nog een paar keer op en neer naar een speciale kliniek, maar als je een paar wimpers bij jezelf uittrekt en een zielig verhaal bij je huisarts ophangt, wordt er hoogstwaarschijnlijk de aandoening hypotrichosis (chic woord voor het hebben van weinig wimpers) bij je geconstateerd. Er wordt dan een receptje voor Latisse voor je uitgeschreven en in je gulzige handjes gedrukt. Easy-peasy!

Slangengif
Slangengif is een mengsel van ontelbare peptiden, eiwitten, toxines en enzymen die cholinesterase blokkeren. Cholinesterase is een enzym die de neurotransmitter acetylcholine (beter bekend als adrenaline) afbreekt. Als cholinesterase geblokkeerd wordt, is er dus geen adrenaline afbraak, en hoopt de adrenaline zich juist op. Dit resulteert in verlamming, overmatig speeksel, waterige ogen en uiteindelijk de dood door verstikking! Best heftig allemaal.


ZOMG!! Bron: funnyhub.com

"Ieder nadeel heb ze voordeel" moet men hebben gedacht, want men heeft een synthetische slangengif versie gecreëerd op het lab. Deze synthetische versie is veel milder voor de huid. Het bevat geen toxins meer, maar wel de aminozuren die cholinesterase (en dus spiercontractie) blokkeren, met plaatselijke spierverlamming tot gevolg. Dit maakt de rimpels een stuk gladder en minder diep, eigenlijk geeft het een soort botox effect.


Sonya Dakar
heeft een produkt op de markt gebracht met deze synthetische slangengif! Het 'Ultraluxe-9 Age Control Complex' heb je al in je bezit voor een luttele $185. Dit bijzondere ingrediënt zorgt volgens hun voor de vermindering van fijne lijntjes en diepe rimpels en een gladde en gehydrateerde huid.


Bron: Sonya Dakar.com

Wat vind jij van Botox, Latisse en synthesisch slangengif als beauty ingrediënt? Waar trek jij de grens? Laat je mening achter bij de comments, ik ben zeer benieuwd naar jullie reacties!

Until next time
~Serena Verbon

Bron: New Beauty magazine, spring-summer 2009, northeast volume 5, issue 2