vrijdag 31 juli 2009

Anastasia brow treatment

Afgelopen week bracht ik een bezoekje aan mijn favoriete Douglas filiaal, Vredenburg Utrecht. Ik kom er graag om even naar de MAC spullen te gluren of om aan wat nieuwe geuren te snuffelen. In het midden van de winkel, een beetje achterin, hebben ze een speciale ruimte ingericht met twee professionele kaptafels en daaromheen haarverzorgings produkten en stijltangen. Ze doen daar onder andere je haar zodat je meteen weet hoe zo'n stijltang werkt (handig!) maar ook geven ze daar de zogenaamde Anastasia Brow Treatments.

Anastasia is een merk gespecialiseerd in het modelleren van wenkbrauwen, maar ik stond er eerlijk gezegd een beetje sceptisch tegenover. Hoe veel mooier kan een beetje poeder tussen je wenkbrauwen nu eenmaal zijn? Ik tekende het voorheen bij met een wenkbrauwpotlood van de HEMA en ik vond dat ik daar best geoefend in was, en dat was ook nog eens stukken voordeliger!

Toch ben ik voor de bijl gegaan toen mijn tante me vertelde hoe fantastisch ze het spul vond. "Het blijft echt goed zitten Sereen!". Nu moet je weten dat ik soms nog wel eens jeuk heb in mijn wenkbrauw. Ik zit dan lekker te krabben, maar dat resulteert bij mij dan in één hele en één halve wenkbrauw en das natuurlijk geen porum. Ook tekende ik mijn wenkbrauwen net iets buiten mijn natuurlijke boog, wat alleen opviel als ik mijn wenkbrauwen omhoog fronste. Dat deed ik omdat mijn haren nu eenmaal die richting opgroeiden en omdat ik nooit het geduld had om ze helemaal te laten staan en er een nieuwe vorm in te maken. Dus op mijn roostervrije dagje stapte ik de Douglas binnen met de meest afschuwelijke wenkbrauwen e-var! Ik had ze namelijk expres 2 weken laten groeien zodat de Anastasia deskundige een goede basis had en flink mocht gaan snoeien in mijn harige hamsters.


argh!

Zoals je ziet heb ik typische Aziatische wenkbrauwen. Kort, weinig opvulling en het groeit alle kanten op, heel woest. Het gaat gewoon helemaal nergens over! Ik was zeer benieuwd wat hier nog van te maken viel...

De Anastasia deskundige beschikte uiteraard zelf over een stel prachtige wenkbrauwen dus dat schepte meteen vertrouwen. Anastasia werkt volgens wenkbrauw malletjes (stencils). Er bestaan verschillende soorten zoals de petite arch, slim high arch, high arch en medium arch. Mijn ruige rakkers behoorden tot deze laatste categorie.

Medium Arch stencil

Ze hield deze mal op mijn wenkbrauw, vulde het op met wenkbrauw poeder en onder gezellig gebabbel waxte ze boven, onder, ertussenin, en waar nodig alles weg wat buiten deze mal viel. Daarna haalde ze nog wat haartjes weg met een superscherp pincentje, bracht ze in model met speciale wenkbrauw wax, bracht een highlighter aan en voila! Mijn sneue wenkbrauwen waren omgetovert tot ware blikvangers!


wow! pretty!


Anastasia knows eyebrows, I tell you!


Uiteraard schafte ik mezelf de Anastasia Brow express kit brunette aan voor € 44,00. Dat lijkt misschien een hoop centen, maar je kunt hier ontzettend lang mee doen en het is het geld dubbel en dwars waard. Het is een leuke kit in de vorm van een boekje en het bevat brow wax cream, highlighter cream, eye brow powders in twee tinten bruin, alle vormen stencils en een brow brush. Andere kitjes bevatten ook nog een pincet en een ander soort highlighter, maar omdat ik al een goede pincet heb en diverse highlighters, koos ik voor dit setje.

Nu kan ik thuis zelf gewoon mijn wenkbrauwen in shape brengen met het malletje, de poeder en de wax. En tussendoor moet ik gewoon goed de haartjes bijhouden, zodat het ook mooi in model blijft. Het viel me trouwens op dat het wenkbrauwpoeder een vrij lichte kleur bruin is, terwijl ik wel redelijk donker ben. Volgens mij moet je dus altijd een paar tinten lichter nemen dan je zelf zou denken, hou daar rekening mee als je bijvoorbeeld online besteld. Het poeder is van goede kwaliteit en blijft inderdaad de hele dag zitten, en vervaagt misschien een piepklein beetje nadat ik flink in m'n wenkbrauw heb zitten wrijven.

Anastacia Brow Express kit dicht...


...en open. linksboven de wax, daarnaast de highlighter.
De onderste twee pans bevatten eye brow powders in brunette 1 (donker) en 2.

En nu even wat plaatjes naast elkaar voor het dramatische effect;

extreme resultaten! ik heb echt een hele open blik nu, en het ziet er gewoon veel netter en verzorgder uit zo!

Ben je ook enthousiast geworden? Maak dan snel een afspraak bij Douglas Utrecht Vredenburg of Douglas Rotterdam Lijnbaan. Volgens mij kan het ook bij andere filialen maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Een Anastasia brow treatment kost € 25,00 en duurt ongeveer 20 minuten. Je krijgt een spa-worthy behandeling inclusief waxen, epileren, modelleren en professioneel advies.

Heel fijn vond ik dat de Anastasia deskundige me totaal niet het gevoel gaf dat ik ook zo'n kit moest aanschaffen. Maar toen ik aangaf dat ik interesse had in zo'n kit heeft ze me natuurlijk goed geholpen en geadviseerd. Het was een hele fijne behandeling en ik ben echt een happy camper met mijn 'nieuwe' wenkbrauwen. Ik kan echt iedereen die behoefte heeft aan mooie wenkbrauwen de Anastasia treatment en kits aanraden.

Is zo'n treatment wat voor jullie? Of kopen jullie liever een losse kit en gaan thuis lekker zelf aan de slag? En vinden jullie mijn wenkbrauwen niet supermooi nu? ^^

Until next time
~Serena Verbon