woensdag 7 januari 2009

not so sweetie pie...

Omdat iedereen (inclusief mezelf) zo dol is op de Sweetie Pie produkten wilden we ook een zeep maken met deze heerlijke zoete geur. Roze zou het worden, maar liefst drie verschillende tinten zoetig roze, natuurlijk een CP zodat ik lekker kan klodderen en dan zou ik er ook de bosbessenzaadjes op strooien net zoals in de Sweetie Pie scrub. Een prachtige droom in mijn hoofd! Ik wist dat er vanille in het geurtje zat dat de zeep doet verkleuren naar bruin maar ik hoopte dat als ik extra kleur zou gebruiken het wel mee zou vallen...

Al snel merkten we dat de combinatie roze en bruin-verkleurende zeep leidt tot zonnetjes oranje:

Toen ik me eenmaal had neergelegd bij het feit dat deze zeep nooit meer roze zou worden en ik de vrolijke oranje tinten eindelijk een beetje begon te accepteren werd de kleur alleen nog maar dieper en bruiner en donkerder en was er niets zonnigs meer aan!

Zuchtend heb ik de zeep in stukken gesneden- waarom zijn jullie nou niet roze!? - en al mokkend en starend naar de stukjes begon ik de ware schoonheid te zien van deze inmiddels chocoladebruine stukken met prachtig reliëf die ik nog beter liet uitkomen door ze te versieren met golden pixie dust:

Hoewel ik een ander idee had bij een Sweetie Pie zeep is het uiteindelijk hartstikke mooi uitgepakt. Het is nu een hele chique en rustieke zeep geworden, en daarom noem ik deze zeep: Sweet & Chic!

De volgende keer proberen we dezelfde zeep te maken maar dan op de HP methode, eens kijken of de zeep dan wél roze wilt blijven... I'll keep you updated!