vrijdag 21 oktober 2011

Nostalgie

Nostalgie: Heimwee naar vroeger ; Innerlijk verlangen naar wat voorbij is ; Jeugdsentiment. Tja, hebben we er allemaal niet eens last van. Hoe oud of jong je ook bent, ik denk dat iedereen wel eens verlangt naar 'vroeger', je weet wel, toen alles beter was. Toen permanentjes nog in waren, toen het hele gezin in joggingspakken over straat ging en toen lichtroze lipstick in combinatie met felblauwe mascara de norm was.


Juistem, soms verlang ik echt terug naar mijn kindertijd in de jaren 80. En dan specifiek naar mijn L.A. Gear sneakers die, jawel, licht gaven als ik ermee liep. Uren lang heb ik doorgebracht op het toilet, met het licht uit. En dan niet omdat ik zo nodig moest, nee, omdat ik mijn voeten op de grond stampte en gefascineerd naar mijn lichtgevende schoenzolen bleef turen. Rood flikkerend licht. Het licht in de gang moest uit zodat ik in het donker de trap op en af kon rennen (echt, je vraagt je af waarom ik in die tijd nooit iets had gebroken). Mijn L.A. Gears waren de coolste sneakers die ik ooit heb gehad! Treurig was dan ook het moment dat de lichtjes op waren. Het magische was er meteen van af. Tuurlijk, ik bleef ze wel dragen. Maar naar de wc gaan was nooit meer zo leuk als voorheen.


L.A. Gears is een sneakermerk die je rechtstreeks aan de jaren 80 (begin jaren 90) kan koppelen. Ik moet zeggen dat het heel lang 'uit' is geweest. Sommigen van jullie kennen het merk misschien niet eens, omdat het voor jullie tijd is. Maar echt, het was ZO hot in mijn kindertijd. Iedereen liep er mee. Je zag ze voorbij komen in Saved by the Bell, Baywatch en geloof het of niet - zelfs mijn held Michael Jackson liep ermee! Maar op een gegeven moment verloor ik ze uit het oog en heb ik ze nooit meer teruggezien in de winkels.


Een paar jaar geleden las ik op internet dat de L.A. Gears weer terug waren! Terug op de markt, terug van weggeweest. Wat was ik blij! Uren lang heb ik op eBay gezocht naar de L.A. Gears Lights (die met de lichtjes), maar helaas, zonder resultaat. Toen ik begin dit jaar in New York was heb ik er nog naar gezocht, maar ook daar waren ze niet te vinden. Dat verlangen naar vroeger, noem het jeugdsentiment, is nooit weggegaan. Ik kijk regelmatig op de site lagear.com om vervolgens weg te zwijmelen bij de modellen 'Unstoppable' en 'Lights'. Ooit, ik weet niet wanneer, heb ik ze weer! Ooit zal ik weer met sneakers aan mijn voeten lopen die met elke stap een rood flikkerend licht verspreiden.


Via lezeres Suzy heb ik haar zo goed als nieuwe L.A. Gears kunnen overnemen. Het zijn geen Lights of Unstoppables, maar het zijn L.A. Gears. In wit met lila en mintgroen. Lekker oldskool! Ze lopen heerlijk en ik voel me weer helemaal 10 als ik ze aantrek. En deze sneakers brengen me weer een stapje dichterbij mijn zoektocht naar de Lights. Ik geef niet op!


Welk item doet jou terugdenken aan je kindertijd of jeugd? Waar verlang jij soms naar terug? Een kledingstuk, make-up product, parfum, stuk speelgoed? En hebben jullie ook items in je geheugen die je nog altijd terug wil vinden omdat het voor jou nostalgie is, zoals ik met de L.A. Gears? Ik ben benieuwd.

Ik wens jullie vast een fijn weekend!

Until next time,
Serena Verbon

Follow me on Facebook, YouTube, Bloglovin & Twitter