donderdag 11 augustus 2011

Angel’s 5 waardeloze-maar-misschien-heb-je-er-iets-aan-beauty-tips

Iedereen heeft wel een paar persoonlijke handigheidjes. Geleerd van je moeder of oma, of ooit eens iemand anders zien doen. Hoe dan ook, kleine trucjes die het leven soms net wat makkelijker kunnen maken. Omdat ik het leuk vind om ze met je te delen, zet ik hieronder mijn persoonlijke beauty tips & tricks voor je op een rij. Ik ben geen beautydeskundige en ik loop ook niet voorop wat betreft the latest fashion, maar ik loop ook nooit voorsjut. (da’s een Utregse vakterm, die ken jij nie.) Sterker nog: mensen vragen me nog altijd het volgende en dat vat ik op als een groot compliment.

1 – ‘Heb jij nepwimpers?’
2 – ‘Jezus, hoe hou jij het de hele dag op die enorme palen vol?’
3 – ‘Wat is jouw huid zacht!’
4 – ‘Jouw nagels zien er altijd zo verzorgd uit. Heb je daar tijd voor joh?’
5 – ‘Hoe krijg jij je haar zo hoog? Heb jij extensions?’

Angel met haar idool Engelbert Humperdinck

Voor het antwoord op deze vragen heb ik allerlei sneaky tips & tricks. Komen ze aan:

1. ‘Heb jij nepwimpers?’
Nee. Die heb ik niet. Een halve kilo mascara per oog heb ik wel. Maar de truc is om het zo op te brengen dat het lijkt alsof het nepwimpers zijn. En dat is nog niet zo makkelijk. Neeeeee, daar gaat jaren training aan vooraf. Als je op je 12e begint, ben je eigenlijk al te laat. In de reclame doen ze altijd net alsof je met 2 keer over je wimpers strijken klaar bent, maar geloof mij maar, daar klopt helemaal niets van! 


Ik werk in 2 lagen. En elke laag bestaat dan weer uit tientallen sublaagjes. De fundering breng ik op met L’Oreal Million Lashes. Dit zorgt ervoor dat je wimperharen zoveel mogelijk gescheiden blijven en hiermee zorgen voor de verlenging van de wimpers. Met 1 keer dippen kun je beide ogen doen en je gaat net zo lang door tot je het idee krijgt dat er niets meer van de mascararoller af komt. Let er wel goed op dat het niet gaat klonteren. Goed vanaf de basis naar het einde van de wimpers strijken. Als dit klusje erop zit kun je iets anders gaan doen, bijvoorbeeld je wenkbrauwen inkleuren of een tuinhuisje metselen voor mijn part.

Na een minuut of 5 kun je verder met de 2e laag en hiervoor gebruik ik  L’Oreal Lash Architect 4D. In deze mascara zitten kleine vezeltjes en die gebruik je om je wimpers dikker te maken. En wat is nou de truc? Hiermee vul je vooral de eerste helft van je wimpers op. Dus vanaf de basis tot halverwege de wimper. Als je doorgaat tot het eind, krijg je klonten en dan loop je voorsjut. Hierbij let je erop dat je niet tot helemaal tot het einde van de wimpers strijkt maar vooral de eerste helft opvult. Easy Peasy!


2. ‘Eend, hoe hou jij het in vredesnaam de hele dag op die enorme palen vol?’
Ik heb alle zenuwen in mijn voeten operatief laten verwijderen zodat ik geen pijn meer voel. I wish… Als ik een droompaar palen tegenkom en ze hebben mijn maat niet meer is dat niet eens mijn grootste nachtmerrie. Ik heb er namelijk geen enkel probleem mee om mijn schoenen een maat, liefst een half maatje, groter te kopen. Vooral als er enorme palen onder zitten. Het kan niet altijd, maar een halve maat te groot is makkelijk op te lossen door er zachte zooltjes in de doen. En het grote voordeel daarvan is dat je het veel langer volhoudt op je stelten. It’s cheap & easy!


3. ‘Wat is jouw huid zacht!’
Ik heb niet zo’n moeite met complimentjes. Geven gaat prima. Nemen ook. ‘Wat is jouw huid zacht’ is er één die met grote regelmaat terug komt. ‘Dank je!’ is dan mijn standaard reactie. Eigenlijk moet ik er dan wel bij vertellen dat ik gezegend ben met een moeder die een Spa- & Beautysalon heeft en die soms zegt: ‘Jij op die tafel liggen en heel snel! We hebben een nieuwe treatment en jij gaat hem testen’. It’s a dirty job but someone’s gotta do it. Nu is er één specifieke behandeling die ik al kende omdat ik nou eenmaal, net als Serena, een half-blood ben. Al zolang ik me kan herinneren namen mijn ouders me mee naar Indonesië en toen ik oud genoeg was, sleurde mijn moeder mij met grof geweld elke Spa, kapper en beautysalon in waar we toevallig langs liepen. Ik ben nou eenmaal een 1e klas meisje-meisje-roze-barbie-tuttefrut dus er zijn ergere straffen. En daar kreeg ik rond mijn 15e mijn eerste Lulur-treatment. Loe-watte?


Lulur is een kruidenpasta gemaakt met alleen verse, lokale kruiden en specerijen. Vroeger werd deze behandeling alleen toegepast op leden van de Koninklijke familie en dan met name op bruidjes, die dit traditionele beauty-ritueel de avond voor hun bruiloft mochten ondergaan. Thank God times have changed want nu kan gelukkig iedereen genieten van dit geheimpje.

Dit goedje komt niet uit een pot of it een tube, noooo! Het wordt vers voor de behandeling speciaal voor jou klaar gemaakt. Zonder geur- en kleurstoffen, zonder conserveringsmiddelen of chemische toevoegingen. Verser & gezonder kan niet! Je hele lichaam wordt ermee ingesmeerd en door de massage die volgt, kan het goed in de huid trekken. Na de treatment stap je onder de douche om alles af te spoelen en je huid voelt alsof je net geboren bent. Ik weet niet precies wat al die ingrediënten doen maar je huid tintelt, voelt een beetje warm en is nog nooit zo zacht geweest. Wil je dus niet 10.000 km vliegen voor een traditionele Lulur behandeling? Het kan ook gewoon in Utrecht bij de Spa van mijn mama! Check de site op www.spabali.nl. Geen gebullshit, geen reclameblok, it’s true. Vraag maar aan Sereen en check hier haar eigen ervaring (klik hier).

Angels hand

4. ‘Jouw nagels zien er altijd zo verzorgd uit. Heb je daar tijd voor, joh?’
Nee. Geen tijd voor. En ook geen zin in. Maar met afgekloven stompies zul je me ook nooit zien. My beauty secret is acryl. En om precies te zijn solar. Niet eens omdat ik lelijke nagels heb, die heb ik namelijk niet. Vooral uit efficiëntie. De lak blijft veel langer zitten en dat scheelt zo’n 3 lakbeurten per week. Ik doe m’n nagels eens in de 3 à 4 weken en heb er verder geen omkijken meer naar. Het enige dat ik elke avond braaf doe is mijn handen en nagelriemen goed insmeren. Zo voorkom je lelijke droge velletjes bij je nagelriemen. Een bezoekje aan m’n nagelstyliste kost me zo’n €20 per keer, dus ik eet er ook geen boterham minder om. En al zou dat wel zo zijn, dan zit ik toch in de nagelstudio. Love it!


5. Hoe krijg jij je haar zo hoog? Heb jij extensions?
Deze vraag krijg ik bijna wekelijks. I kid you not. Door de dame bij het tankstation. De dame achter de kassa van de AH. De verschillende kappers waar ik kom (ik heb geen vaste). Nee, ik heb geen hair extensions. Ik heb wel een Indonesische moeder en die heeft me toch een genetisch pakket aan haar meegegeven, daar word je niet goed van. Mijn conclusie is dus: haar heb je of je hebt het niet.

Je kan je haar wel een flinke hand helpen door jezelf een hair-routine aan te leren. Het belangrijkste is dat je je eigen haar goed kent. Ik heb veel haar. Veel te veel. Dus ik laat het bij de kapper met 50% uitdunnen. Hup, d'r uit jullie! Mijn kop is vol. En vol is vol. Teveel haar is te zwaar en dat krijg je met geen 10 paarden omhoog. Goed, daar gaat ‘ie.


Stap 1 – Solid Shampoo
Allereerst was ik mijn haar met mijn eigen shampoo bars. Ik gebruik de Big & Poofy variant en Serena heeft er een review over geschreven (klik hier). 
Stap 2 – Schuimgel
Breng om de 3 cm een dot schuimgel aan op de haarwortels van de voorste helft van je hoofd. Daar wil je volume. Schuimgel aanbrengen in de punten heeft geen zin, daar hoeft het niet steviger. Logisch toch?
Stap 3 – Föhnen en masseren
Föhn nu de schuimgel droog door het met je vinger goed in de masseren. Door deze beweging gaan je haren al een stuk meer overeind staan en fohn door tot het helemaal droog is.
Stap 4 – Krullers
Nu ben eigenlijk al op de helft. Ik draai er vervolgens krullers in. Die hete ouderwetse uit de jaren ’80, vraag maar aan je moeder, die weet wet wat je bedoelt. Ik gebruik er 6. Niet teveel, hoe meer krullers hoe meer afro en een grote grove krul vind ik mooier. Het helpt wel als je net als ik ietwat poreus haar hebt. Hierdoor pakt je haar de krul beter en blijft het ook langer zitten.
Stap 5 – Serum
Krul eruit, serum erin. Flink wat in mijn geval, daarmee wordt het een stuk gladder en valt de krul mooier.
Stap 6 – Haarlak
Wat je zojuist met schuimgel hebt gedaan, herhaal je nu maar dan met haarlak. Trek banen over je hoofdhuid en spuit hier een streep haarlak overheen. Tijdens het masseren van je hoofdhuid droogföhnen and you’re ready to go! Wat nog beter helpt is het Schwarzkopf Osis+ Dust It poeder. Dit hoef je niet droog te föhnen en het zit gelijk goed.

Serena en ik hebben helemaal aan het begin van haar blog samen een filmpje opgenomen waarin ik deze haar routine (Big Hollywood Hair) laat zien. De kwaliteit van de filmpjes is minder mooi dan de kwaliteit van tegenwoordig, maar het is wel handig om even te bekijken ter begeleiding van de bovenstaande stappen (klik hier).

Hopelijk hadden jullie wat aan mijn 5 waardeloze-maar-misschien-heb-je-er-iets-aan-beauty-tips! Als er nog vragen over zijn kun je me bereiken via twitter (www.twitter.com/thebeautybakery).

Liefs, Angel (www.thebeautybakery.nl)