dinsdag 15 februari 2011

Try out: Clinique 3-stappen-plan


Het Clinique 3-stappen-plan is zowel beroemd als berucht. Mijn tante werkt al 40 jaar bij Douglas (ja, echt!) en zij zegt dat deze lijn een van hun best sellers is. Toen ik jullie vroeg om beauty producten te nomineren voor de Beauty Black List belandde deze lijn echter op de tweede plek. Deze tegenstrijdigheid wil ik uiteraard nader onderzoeken en hoe kan dat beter dan de producten uittesten op mijn eigen huid...


Mij werd verteld dat het Clinique 3-stappen-plan wonderen doet voor je huid, mits gebruikt op de juiste manier. Een belangrijke eerste stap is het bepalen van je huidtype zodat de producten uit het stappenplan hier goed op aansluiten. Ik moest daarom een formulier invullen waarbij er voor deze lijn vooral gekeken wordt naar het onderste gedeelte, de huidproblemen. Omdat mijn huid gemengd is (ik heb een vochtarm voorhoofd, normale wangen en puistjes op mijn kin en kaaklijn) is er uiteindelijk toch besloten dat ik een type 2 huid heb: droge gemengde huid.


In totaal zijn er 4 soorten huid types; 1. zeer droge tot droge huid, 2. droge gemengde huid, 3. gemengde vette huid, 4. vette huid. De producten van stap 1 en 2 (de cleanser en de lotion) zijn hier speciaal op aangepast. Het product van de derde stap, de Dramatically Different Moisturizing Lotion (DDML), wordt gebruikt voor alle huidtypes.

Een tip die ik meekreeg is dat de Liquid Facial Soap Mild niet bedoeld is om je oogmake-up mee te verwijderen. Het is natuurlijk een zeep en dat prikt in je ogen. Reinig hier dus alleen je gezicht mee. 

De lotion breng je aan op een watje en dien je slechts eenmaal per keer over dezelfde plek op je gezicht te halen. Ga je vaker over dezelfde plek heen (of echt hard boenen) dan kan er roodheid of irritaties ontstaan omdat de lotion een exfolierende werking heeft en een redelijk hoog percentage salicylzuur bevat. 

Als laatste is de DDML een soort SOS moisturizer die gebruikt kan worden waar nodig, op droge plekjes. Het is absoluut geen vervanger van je dagcreme, puur een soort extra moisturize-shot voor je huid. Nadat de DDML is ingetrokken gebruik je je dagelijkse dag- of nachtcreme. 


In combinatie met dit 3-stappen-plan gebruik ik de Superdefense dagcreme en de Super Rescue nachtcreme, beide producten zijn geschikt voor een droge gemengde huid. Ik ben dus 100% Clinique op het moment! Ik wil deze producten minimaal een maand uittesten voordat ik er wat over ga schrijven. Ik ben vast heel erg benieuwd!

Wat denken jullie, zal het wonderen verrichten voor mijn crisis huid of zal ik het net zoals vele anderen een plekje geven op de Beauty Black List?

Until next time,
Serena Verbon