zaterdag 4 december 2010

Sex Sells


Laatst werd bekend gemaakt dat Beyonce's commercial voor haar parfum HEAT werd gebanned van daytime tv. Pas na half 8 's avonds mag het vertoond worden omdat de commercial 'te seksueel uitdagend' zou zijn. Ik ken de reclame en ik dacht 'waar hebben we het over?'. Je ziet Beyonce een beetje zweten en zwoel doen. Jeetje zeg, ze heeft het gewoon warm! Laat die meid toch! 


Echter, bij nadere inspectie blijkt er toch een borst uit haar rode jurkje te zijn ontsnapt, zie de foto hierboven. Vreemd genoeg ontdek ik geen tepel waar volgens mij wel een tepel hoort te zitten, maar dat terzijde. Ik kan me er ergens wel in vinden, alhoewel de gemiddelde videoclip meer bloot en sexyness vertoont.

Beyonce is niet de eerste (en zeker niet de laatste) met een sexy commercial. Maar hoe erg vind jij dit nu echt? Vind je het aanstootgevend, doet het je niets, of ergens ertussenin. Waar trek jij de grens? Sex sells, een welbekend feit. Maar gaan sommige advertenties niet een tikkie te ver? Hieronder heb ik een aantal recente en oudere advertenties voor jullie bij elkaar gezocht die best provocerend zijn.

Ik zou graag willen weten waar jullie de grens trekken. Wanneer wordt een controversiĆ«le, artistieke fashionshoot pornografisch? Wanneer heeft een advertentie niets meer te maken met het product dat verkocht moet worden en is het puur om de aandacht te trekken?

Deze advertentie vind ik zelf niet provocerend. Sure, the girl is naked. Maar in dit geval slaat het op de campagne en probeert ze een statement te maken.

Ik kan me voorstellen dat mensen een probleem hebben met een dame die haar benen wijd uiteen spreid op een bed, maar de tekst 'Now Open' vind ik dan wel weer grappig! Humor gecombineerd met sex kan ik altijd wel waarderen.

Hieronder heb ik een paar advertenties die ik (ja IK) behoorlijk ver vind gaan. Laten we gewoon eerlijk zijn, de vrouw wordt hieronder afgebeeld als een lustobject. Het zijn eigenlijk gewoon orgie's! Gek genoeg zijn het juist bekende fashion- en designer merken die zich proberen te onderscheiden van de rest met dit soort advertenties. Ik vind het nogal vrouw onvriendelijk.

Suit Supply

Calvin Klein Jeans
Dolce & Gabbana


Het merk Sisley staat bekend om haar provocerende ads. Hieronder heb ik er 2 uitgekozen die eigenlijk gewoon niet kunnen. Wat vinden jullie?
Kennen jullie deze bekende Gucci ad nog van zoveel jaar terug? Het model heeft haar schaamhaar geschoren in de vorm van het Gucci logo. 


Parfum ads zijn ook niet vies van een beetje bloot! Hieronder Eva Mendes voor Secret Obsession van Calvin Klein en Sophie Dahl (plus size model) voor Opium van Yves Saint Laurent. Eva is nog mooi bedekt, maar bij Sophie zie ik een nipple flash! 

Toch stoor ik me hier minder aan dat bijvoorbeeld de ads waarbij de vrouw weliswaar (half) gekleed is, maar wel omringd wordt door een stel hitsige kerels. Deze ads beschouw ik als 'mooi naakt'. Tom Ford is jarenlang de vaste designer geweest voor Gucci maar heeft sinds een aantal jaren zijn eigen brand. Zijn eerste herengeur Tom Ford For Men werd bekend (of berucht) door onderstaande ads. Ik vind dit echt keiharde soft porn! Bijna op het ranzige af. Wat vinden jullie?Ik denk dat iedereen zo zijn grenzen heeft, maar sommige mensen zijn natuurlijk sneller 'beledigd' dan anderen. Het heeft uiteraard ook te maken met de opvoeding, het geloof en de kijk op het leven. Stel dat je bent aangerand door een groep jongens, dan kan ik me voorstellen dat die Calvin Klein en D&G ads gevoeliger liggen dan bij andere vrouwen. Het heeft dan niets te maken met preutsheid. 

Hoe dan ook, het blijft een vage grens die we trekken. Ik weet niet precies waar mijn grens nu ligt. Ik weet het pas wanneer ik het zie; dit kan wel of niet door de beugel. 

Onderstaande foto gebruikte ik in dit artikel waar ik jullie vertel over mijn rug acne. Ik weet dat er personen zijn die kritiek hebben op deze foto en er achter mijn rug (hoe toepasselijk) over zaten te kletsen. Maar goed, ik begrijp dat ieder persoon zo zijn grenzen heeft. Een welving van een klein stukje zichtbare borst kan voor iemand al behoorlijk confronterend zijn.


Wat vinden jullie van bovenstaande ads. Welke kunnen wel en welke kunnen ABSOLUUT niet? Waar trek jij de grens?

Until next time,
Serena Verbon