vrijdag 1 oktober 2010

Nail Art How-to: Dollypop Nails

Op mijn nagelwieltje in een van de vorige nail art tutorials zagen jullie het al staan, een vrolijke gestreepte nail art! Ik heb het iets aangepast zodat de strepen makkelijker aan te brengen zijn (ja, zelfs voor jou!). Iedereen kan deze Dolly Pop Nail maken, geloof me! Kijken jullie mee?


Wat heb je nodig?
Een goede base- en topcoat. Vier kleuren nagellak die mooi bij elkaar staan en een striper. Ik koos voor Felgeel en felroze (Gynics), turquoise en wit (H&M) en de Silver Surfer striper van Essence.

Let's start!
 
Lak je nagels met een basecoat en een dekkende laag van je basiskleur. Ik koos voor geel en had 2 lagen nodig. Goed laten drogen.

Lak een vrij brede streep roze in het midden, zodat ieder vlak ongeveer 1/3 van je nagel beslaat. Goed laten drogen.

Lak een streep wit op je nagel en zorg daarbij dat deze streep net zo breed wordt als de roze streep. Hiervoor moet je misschien iets over het geel en iets over het roze lakken.

Lak aan de andere kant een streep turkoois. Het hoeft niet superstrak te zijn want de slordige lijnen corrigeren we straks met de striper. Alles goed laten drogen!

Als alles droog is pak je de striper en trek je een heel fijn lijntje tussen alle kleuren. Hierbij ga je wat over het wit en turkoois heen zodat de roze baan niet te smal wordt. Als de striper is opgedroogt lak je alles af met een topcoat en klaar zijn je Dollypop Nails!


Final Result!
Variatie Tip: In plaats van deze zomerse kleurtjes kun je het ook eens proberen met pastelkleuren of een mooi herfstpalet. Of als je niet zo van de kleuren bent, wat dacht je van zwart, wit, lichtgrijs en donkergrijs? Staat vast super met de Silver Surfer striper ertussen. Je kan de zilveren streepjes natuurlijk ook vervangen voor zwarte, witte of gekleurde streepjes, of allerlei verschillende kleuren streepjes. Bovenstaande tutorial is gewoon een idee qua kleuren, maar het gaat om de aanbreng technieken en maak er vooral je eigen kleurvariatie mee. Succes!

Until next time,
Serena Verbon