woensdag 6 januari 2010

Omsmelten (ompotten) NYX Jumbo eyeshadow pencilsBeauty Lab Experiment #1
Als analist kan het niet anders dan dat je van experimenteren houdt, dus bij deze een beauty experimentje met de NYX Jumbo eyeshadow pencil in de kleur Black Bean. Ik heb het niet getest, maar waarschijnlijk werkt dit ook voor andere merken oogschaduwpotloden. Vaak hebben die geen achterkantje die je er van af kunt trekken, maar als je je föhn continue op en neer langs het potlood beweegt zal de inhoud naar verloop van tijd ook smelten. Belangrijk is dat je je föhn op de laagste stand zet, ook al heb je dan meer geduld nodig. Een hoge stand kan het potlood snel te heet maken en dan krijg je spetterende klodders!


handig: plak een etiketje op je potje en schrijf daar de kleur op!

Voor mij heeft oogschaduw in potloodvorm een aantal nadelen;
  • een speciale puntenslijper is vereist (en niet altijd bij de hand)
  • het laatste beetje kun je net niet meer slijpen, maar ook niet gebruiken
  • het hout kan scherp aanvoelen op tere oogleden
  • een potlood brengt vaak te dik aan, weinig aanbreng controle

Omsmelten en ompotten van de NYX Jumbo eyeshadow pencil heeft als voordelen dat je het nu met zowel je vingers als een kwastje kunt aanbrengen. Op deze manier gaat het makkelijker en heb je meer controle over de hoeveelheid die je aanbrengt. Je kunt het zelfs als gelliner gebruiken, maar omdat deze potloden doorgaans wat vetter zijn smudgen ze wel meer dan dat we van gelliners gewend zijn. Nooit meer slijpen, hoera!

Wat lijkt jullie makkelijker, gewoon de potloden of het potje? Als jullie het ook gaan proberen, wees voorzichtig, en laat me weten hoe het is gegaan!

Until next time,
Serena Verbon