maandag 20 april 2009

After Party make-up

Je hebt de vorige nacht(en) keihard gefeest, de nodige alcoholische versnaperingen genuttigd en in totaal slechts twee kostbare uurtjes geslapen. Je wordt wakker met een kater, met donkere kringen ONDER je ogen en een niet-zo-heldere-blik IN je ogen. Je moet die dag verschijnen op een verjaardag slash sollicitatiegesprek slash etentje met schoonouders. Argh! Wat te doen? In onderstaande video laat ik je zien hoe ik het zelf heb aangepakt met de juiste tips & trucs en LOTS and LOTS of make-up! Keywords zijn: Fris & Fruitig!De tips op een rijtje:

Concealer, HEEL VEEL concealer!
Verdoezel je donkere kringen en andere oneffenheden met concealer. Als je concealer wat droog is, zet de föhn er dan eventjes op totdat het wat zachter wordt. Als concealer vloeibaarder is smeert het beter uit en is het minder zichtbaar dat je het draagt.

Glowy Skin
De alcohol giert nog door je bloed en dat zorgt niet voor een frisse uitstraling met bijbehorende glowy skin kan ik je vertellen. Gelukkig is zo'n stralende huid goed te faken met bijvoorbeeld een sheer foundation van Yves Saint Laurent gevolgd door een Complexion Enhancer (met golden shimmers) van hetzelfde merk. Vind je jezelf nog steeds wat pips dan kan er altijd nog een bronzer overheen!

Appelwangetjes
Gebruik een frisse peachy of roze teint blush, die je aanbrengt op je jukbeenderen en eventueel op je neus voor wat extra kleur (en tevens zorgt voor een optische verkorting van je neus). Blush brengt kleur in je gezicht, dat zorgt voor een gezonde look.

Highlighter
Om wat licht op die grauwe huid (vol met asrestjes, want het is zo gezellig in de rookruimte) te toveren is er highlighter uitgevonden. Op je wenkbrauwbot, dus onder je wenkbrauw, en op je jukbeenderen en slapen zijn goede plekken. Highlighter onder je wenkbrauw draagt ook zijn steentje bij aan de volgende tip, de open blik.

Open blik
Je kater zorgt ervoor dat je ogen zich fijnknijpen bij daglicht (te fel, TE FEL!) en je ogen staan ook al niet 100% helder aangezien je de nasmaak van die laatste cocktail nog steeds in je mond proeft. Een open blik zorgt voor een instant frisse look! Knijp je wimpers omhoog met een wimperkrultang (eventueel verwarmen met föhn) en smeer er mascara op. Zorg daarbij dat je alle wimpertjes meeneemt, zowel boven als onder. Zet een wit randje op je waterline (binnenkant onderkant oog) en omring je oog met zwart potlood. Een eyeliner mag natuurlijk ook. Als je het lijntje boven je oog zet, trek dan het streepje iets omhoog, dat maakt je ogen nog net ietsje groter. Breng eventueel een neutrale, lichte oogschaduw aan. Bijvoorbeeld een gouden shimmer, zilveren shimmer of een nude/peachy kleurtje. Teken je wenkbrauwen netjes bij en maak ze iets langer, ook dat zorgt voor een open blik.

Healthy Lips
Om te verdoezelen dat je te veel aan de Pisang Ambon of Blue Curacao hebt gelurkt (lees: groene danwel blauwpaarse lippen) is het raadzaam een fruitig fris kleurtje op je lippen aan te brengen. Bijvoorbeeld met een lipstain van Estée Lauder. Deze lipstain kleurt je lippen alsof ze van zichzelf zo gekleurd zijn, perfect!

No Sweat
Van alcohol ga je (na)zweten en om te voorkomen dat je prachtige net-aangebrachte make-up goed blijft zitten kwast dan nog even een translucent veil poedertje over het geheel heen, en klaar is kees!

Until next time
~Serena Verbon